Direktlänk till inlägg 20 maj 2013
Mmm den här tårtan blev riktigt god!
1 frp färdig tårtbotten (choklad)
Chokladkräm:
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull.
Ta från värmen och låt svalna något.
Rör i chokladen så den smälter. Låt svalna.
Ställ krämen i kylen minst 1 timme så den tjocknar och blir lättare att bre på.
Citronkräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1/2 dl färskpressad citronjuice
75 g smör
Lägg allt utom smör i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar.
Den får inte koka!
Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i bitar.
Låt kallna.
Fyllning 1:
250 g frysta tinade hallon
Hallonsylt
Mosa hallonen.
Bred lite hallonsylt på den första tårtbottnen och lägg sedan på hallonen.
Lägg på nästa botten och bred på citronkrämen. Lägg på locket.
Bred chokladkrämen på och runt tårtan och ställ sedan i kylen.
Garnera med valfritt "pynt" innan servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|