Direktlänk till inlägg 7 december 2013
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en rund springform, ca 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
Rör samman mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten.
Rör ner det kokhetta vattnet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 30-40 min.
Chokladsås:
2 dl vispgrädde
2 msk kakao
1/2 dl strösocker
100 g smör
1 msk vaniljsocker
Koka upp grädde, kakao och socker i en kastrull.
Låt koka 5 min.
Blanda ner smöret och låt koka ytterligare 2 min.
Tillsätt vaniljsocker.
Gör ca 20 små hål i kakan med ett grillspett.
Häll chokladsåsen över kakan.
Ät och njut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|