Direktlänk till inlägg 16 januari 2014
18 st
½ Paket Jäst, 25 gram
3 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
½ tsk salt
2 ½ dl grovt fullkornsvetemjöl
4 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
400 gram köttfärs
½ finhackad gul lök
1 påse tacokrydda
1 liten burk majs
2 dl riven ost
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och mjöl.
Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 1 timme.
Stek köttfärsen och löken, tillsätt tacokryddan och 1 dl vatten.
Låt puttra i 5 min.
Kavla degen till en avlång fyrkant, ca 30x40 cm.
Lägg på färsen, majs och riven ost.
(spara lite till gräddningen)
Rulla ihop och skär i ca 1 ½ cm tjocka skivor.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, strö över resten av osten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt snurrorna jäsa ytterligare 10 min.
Grädda sedan 10-15 min.
Vi åt dessa sedan tillsammans med en god sallad och en klick Tzatziki!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|