Direktlänk till inlägg 7 december 2013
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
2 påsar saffran
1 1/2 dl socker
1 ägg
1 burk (liten) kesella
1 tsk salt
16-17 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret, blanda i mjölken och värm upp till 37 grader.
Blanda ner i jästen och blanda tills den löser sig.
Tillsätt saffran, socker, kesella, salt och ägg.
Blanda ner vetemjöl lite i taget tills du får en fin deg, gärna något kladdig, då jäser den bra!
Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
Fyllning:
125 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Blanda rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker.
Ställ i kylen medan du tar hand om degen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Forma bullar av degen, ca 30-35 st, och lägg på pappersklädd plåt.
Spritsa en klick av fyllningen i varje bulle, och låt sedan jäsa övertäckt ca 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|