Direktlänk till inlägg 15 april 2013
Dom här godingarna gjorde jag i helgen!
Chokladmuffins:
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
Topping:
3 dl vispgrädde
150 g After Eight
Chokladmuffins:
Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Rör ihop till en jämn smet och skeda upp i muffinsformar (ca 15 st)
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 15 min. Låt svalna.
Topping:
Koka upp grädden och dra kastrullen från plattan.
Tillsätt snabbt After Eight och rör tills det smält.
Ställ in i kylen minst tre timmar, men gärna över natten.
Vispa toppingen fluffig med elvisp.
Spritsa den på bakelserna och dekorera med valfritt strössel.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|