Direktlänk till inlägg 20 augusti 2013
Hittade detta recept i en tidning häromdan, och efter att ha testat det så måste jag bara dela med mig av det.
ca 20 st
1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
200 gram rårivna morötter, 4 små
1 msk flytande honung
2 dl mild yoghurt
4 dl grahamsmjöl
4 dl fullkornsdinkel
5 dl vetemjöl special
Till pensling:
4 msk yoghurt
2 msk sesamfrön
Rör ut jästen i vattnet i en degbunke.
Tillsätt salt, honung, frön, morötter och yoghurt.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg, gärna i maskin.
Tillsätt mer mjöl om det behövs, men spara lite till utbakning.
Låt degen jäsa övertäckt 30-40 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till ca 20 bollar och lägg på pappersklädd plåt.
Täck med handduk och låt jäsa 20-30 min.
Pensla med yoghurt eller uppvispat ägg, och strö på rikligt med sesamfrön (detta missade jag)
Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
Låt svalna på galler.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|