Direktlänk till inlägg 31 augusti 2012
Jag bakade bröd igår, och detta blir så himla gott.
Orginalreceptet är från Anna skippers blogg, jag har lagt till Linfrön i degen bara.
* 50 gram Jäst
* 5 dl vatten
* 1,5 tsk salt
* 1,5 msk sirap
* 2 msk olja
* ca ½ dl linfrön (jag tog lite mer)
* 2 dl Fullkornsdinkel
* ca 9 dl Siktat dinkelmjöl
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37 grader), och tillsätt sedan salt, sirap, olja, linfrön. fullkornsdinkel.
Blanda i lite i taget av dinkelmjölet, tills du får en fin deg.
Jag tycker att den blir bäst om den fortfarande är något kladdig.
Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Ta upp på mjölat bord, och dela i 15 delar. Kavla ut så att de är ca 1 cm höga och lägg på smord plåt (eller med bakplåtspapper på)
Grädda i mitten av ugnen, 275 grader i ca 8 minuter.
Låt svalna under bakduk.
De blir rätt så tjocka så vi delar de på mitten. Annars kan man göra en skåra i de bara och äta dom som pitabröd med fyllning i.
Perfekta att ha i frysen, och är som godast om man tar fram dom när man ska äta dom.
Några sekunder i micron för att tina dom, så smakar de sen som nybakat!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|