Direktlänk till inlägg 2 september 2012
Pajdeg:
3 dl Vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
400 g kycklingfilè (vi köpte en grillad kyckling)
1 gul lök
1 msk finhackad färsk timjan
½ burk strimlade soltorkade tomater (vi gillar inte detta, så det hoppade vi över)
1 pkt mozzarellaost (125g)
4 ägg
1 dl mjölk
5 körsbärstomater
½ påse rucola
salt och nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen, och ställ svalt en stund.
Skär kycklingen i mindre bitar, skala och strimla löken.
Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel, och förgrädda i ugn 10-15 minuter.
Stek kyckling och lök i olja ca 5 minuter. Tillsätt timjan, salt och peppar.
(om man vill ha i soltorkade tomater, blandar man i dessa i kycklingröran).
Fyll det förgräddade pajskalet med kycklingröran, och toppa med bitar av mozzarella.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Häll blandningen i pajformen, toppa med halverade körsbärstomater.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Toppa med Rucola vid servering och servera med en fräsch sallad!
Supergott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|