Direktlänk till inlägg 4 september 2012
Här kommer receptet på en Mintchokladtårta som är så himla god!
Den kommer jag absolut att göra igen.
Receptet hittade jag på http://minbebis.com/blogg/jennysmatblogg/
200 gram smör
200 gram mörk choklad 72 %
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr :
25 gram smör
1 dl vispgrädde
Ca : 20- 24 plattor after eight
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant ca 22-24cm.
Smält smöret i en kastrull på svag värme, bryt chokladen i bitar och rör ner. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa socker och ägg poröst.
Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll sedan smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min – den ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna, innan du lossar på den avtagbara kanten.
Låt kakan bli kall, stå i kylskåpet ca 1 timme.
Under tiden : Blanda smöret, aftereight och grädde i en kastrull på svag värme. Låt blandningen svalna , och bred sedan glasyren jämnt över kakan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|