Direktlänk till inlägg 15 september 2012

Lussebullar

Av Sandra - 15 september 2012 20:13

Testade ett nytt recept som jag hittade i ett reklamblad från Ica maxi, och de blev jättegoda!

ca 50st

50g färsk jäst

150g smör eller margarin

1-2 påsar saffran (jag tog två)

5 dl mjölk

250g kesella 10%

1 ½ dl strösocker

1 ägg

½ tsk salt

15-17 dl vetemjöl


Fyllning:

200g smör eller margarin

1 ½ dl strösocker

3-4 tsk vaniljsocker


Till pensling:

Ägg

Pärlsocker


1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt eller kavel på påsen.

Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. (fingervarmt)


2. Häll i mjölkblandningen över jästen och rör om. Rör ner kesella, socker, ägg och salt. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand.

Täck med bakduk och låt jäsa ca 30-45 min.


3. Fyllning: Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt.


4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.

Knåda degen med ev rester av vetemjölet och dela den i två delar.

Kavla ut varje del, bre på fyllningen och rulla ihop.

Skär i ca 1- 1½ cm tjocka skivor, och lägg i bullformar på plåt.

Täck dom med bakduk och låt jäsa ca 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader


5. Pensla bullarna med uppvispat ägg, och strö pärlsocker på.


6. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min.

Låt svalna under bakduk.


Det blev några blekfisar, och några med lite mer färg. Jag gillar när de är bleka och på gränsen till lite kletiga i mitten. P gillar de andra bättre.


 


Bak
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 17 januari 2014 13:05


4 port.   3 st kycklingfilèer strimlade 1 strimlad purjolök salt och svartpeppar 1 stor frp mellangrädde (5 dl) 2 msk tomatpurè ½ msk koncentrerad kycklingfond (jag tog något mer)   Stek kycklingbitar och purjolök i en panna. Salt...

Av Sandra - 16 januari 2014 18:41

 18 st   ½ Paket Jäst, 25 gram 3 dl ljummet vatten 1 msk olivolja ½ tsk salt 2 ½ dl grovt fullkornsvetemjöl 4 ½ dl vetemjöl   Fyllning: 400 gram köttfärs ½ finhackad gul lök 1 påse tacokrydda 1 liten burk majs 2 dl riven o...

Av Sandra - 12 januari 2014 10:01

Hittade detta recept i en tidning häromdan och var tvungen att testa. Gott blev det!   4 port. ca 300 gram tagliatelle eller spagetti (jag hade inget av det så jag tog Penne Fullkorn) 2 dl matlagningsgrädde 2 dl mellanmjölk 2 msk vetemjöl...

Av Sandra - 19 december 2013 12:23


4 pers.   400 gram köttfärs 1 påse tacokrydda 1 liten burk creme fraiche 1 ask Philadelphiaost Purjolök (mängden efter tycke och smak) Riven ost   Stek köttfärsen, och ha i kryddan. Häll i philadelphiaosten och creme fraichen i en...

Av Sandra - 7 december 2013 20:37


50 g jäst 5 dl mjölk 150 g smör 2 påsar saffran 1 1/2 dl socker 1 ägg 1 burk (liten) kesella 1 tsk salt 16-17 dl vetemjöl   Smula jästen i en bunke. Smält smöret, blanda i mjölken och värm upp till 37 grader. Blanda ner i jäst...

Presentation


Välkommen in!
Hoppas ni hittar något som faller er i smaken!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards