Direktlänk till inlägg 26 september 2012

Svampomelett

Av Sandra - 26 september 2012 09:46

Jag tycker att det är svårt med vad man ska äta till lunch när man inte får över rester från gårdagens middag. Dessutom ska det vara både enkelt, gott och nyttigt. Det måste gå fort att tillaga för annars slutar det med att jag äter mackor och det ska jag inte!

Men, så idag hittade jag det här receptet, och det var både enkelt och gott!


Svampomelett.

1 pers.


2 ägg

2 mellanstora eller 3 små färska champinjoner

1 tsk smör

salt och peppar


Grönsaker och 2 skivor kalkon


Skiva champinjonerna tunt och stek i lite smör i en panna. Krydda med lite salt.

Vispa upp två ägg i en bunke, och häll sen ner smeten i en varm panna med en liten klick smör i.

När äggsmeten stelnat, häll över svampen på ena halvan och krydda med salt och svartpeppar. Vik över den andra halvan.

Lägg upp på tallrik, och servera tillsammans med grönsaker och 2 skivor kalkon.


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 17 januari 2014 13:05


4 port.   3 st kycklingfilèer strimlade 1 strimlad purjolök salt och svartpeppar 1 stor frp mellangrädde (5 dl) 2 msk tomatpurè ½ msk koncentrerad kycklingfond (jag tog något mer)   Stek kycklingbitar och purjolök i en panna. Salt...

Av Sandra - 16 januari 2014 18:41

 18 st   ½ Paket Jäst, 25 gram 3 dl ljummet vatten 1 msk olivolja ½ tsk salt 2 ½ dl grovt fullkornsvetemjöl 4 ½ dl vetemjöl   Fyllning: 400 gram köttfärs ½ finhackad gul lök 1 påse tacokrydda 1 liten burk majs 2 dl riven o...

Av Sandra - 12 januari 2014 10:01

Hittade detta recept i en tidning häromdan och var tvungen att testa. Gott blev det!   4 port. ca 300 gram tagliatelle eller spagetti (jag hade inget av det så jag tog Penne Fullkorn) 2 dl matlagningsgrädde 2 dl mellanmjölk 2 msk vetemjöl...

Av Sandra - 19 december 2013 12:23


4 pers.   400 gram köttfärs 1 påse tacokrydda 1 liten burk creme fraiche 1 ask Philadelphiaost Purjolök (mängden efter tycke och smak) Riven ost   Stek köttfärsen, och ha i kryddan. Häll i philadelphiaosten och creme fraichen i en...

Av Sandra - 7 december 2013 20:37


50 g jäst 5 dl mjölk 150 g smör 2 påsar saffran 1 1/2 dl socker 1 ägg 1 burk (liten) kesella 1 tsk salt 16-17 dl vetemjöl   Smula jästen i en bunke. Smält smöret, blanda i mjölken och värm upp till 37 grader. Blanda ner i jäst...

Presentation


Välkommen in!
Hoppas ni hittar något som faller er i smaken!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards