Direktlänk till inlägg 26 september 2012

Fläskfilè i Champinjonsås

Av Sandra - 26 september 2012 09:51

3-4 port.

1 Fläskfilè

ca 8 champinjoner (jag tycker om när det är mycket)

1 påse champinjonsås (pulver)

2 1/2 dl vatten

Lite mer än en halv grönsaksbuljong

1 1/2 dl lätt cremefraiche

Lite soya och lite grillkrydda

(Jag hade i lite matlagningsgrädde också för att det skulle bli lite mer såsigt)


Skiva fläskfilèn till cirka 2 cm tjocka skivor, och krydda med lite grillkrydda och svartpeppar.

Stek i en panna. Skär champinjonerna i bitar och stek i en egen panna.

Tillsätt såspåsen och vattnet och rör runt tills pulvret löst sig helt.

Smula ner buljongtärningen och rör om.

Tillsätt cremefraiche och ev grädde om man vill ha det i. Krydda efter smak.

Vartefter köttet är färdigt, lägg dessa i champinjonsåsen.

Låt småputtra ca tio minuter.


Servera tilsammans med lite ris och en härlig sallad!


 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 17 januari 2014 13:05


4 port.   3 st kycklingfilèer strimlade 1 strimlad purjolök salt och svartpeppar 1 stor frp mellangrädde (5 dl) 2 msk tomatpurè ½ msk koncentrerad kycklingfond (jag tog något mer)   Stek kycklingbitar och purjolök i en panna. Salt...

Av Sandra - 16 januari 2014 18:41

 18 st   ½ Paket Jäst, 25 gram 3 dl ljummet vatten 1 msk olivolja ½ tsk salt 2 ½ dl grovt fullkornsvetemjöl 4 ½ dl vetemjöl   Fyllning: 400 gram köttfärs ½ finhackad gul lök 1 påse tacokrydda 1 liten burk majs 2 dl riven o...

Av Sandra - 12 januari 2014 10:01

Hittade detta recept i en tidning häromdan och var tvungen att testa. Gott blev det!   4 port. ca 300 gram tagliatelle eller spagetti (jag hade inget av det så jag tog Penne Fullkorn) 2 dl matlagningsgrädde 2 dl mellanmjölk 2 msk vetemjöl...

Av Sandra - 19 december 2013 12:23


4 pers.   400 gram köttfärs 1 påse tacokrydda 1 liten burk creme fraiche 1 ask Philadelphiaost Purjolök (mängden efter tycke och smak) Riven ost   Stek köttfärsen, och ha i kryddan. Häll i philadelphiaosten och creme fraichen i en...

Av Sandra - 7 december 2013 20:37


50 g jäst 5 dl mjölk 150 g smör 2 påsar saffran 1 1/2 dl socker 1 ägg 1 burk (liten) kesella 1 tsk salt 16-17 dl vetemjöl   Smula jästen i en bunke. Smält smöret, blanda i mjölken och värm upp till 37 grader. Blanda ner i jäst...

Presentation


Välkommen in!
Hoppas ni hittar något som faller er i smaken!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards