Direktlänk till inlägg 26 september 2012
3-4 port.
1 Fläskfilè
ca 8 champinjoner (jag tycker om när det är mycket)
1 påse champinjonsås (pulver)
2 1/2 dl vatten
Lite mer än en halv grönsaksbuljong
1 1/2 dl lätt cremefraiche
Lite soya och lite grillkrydda
(Jag hade i lite matlagningsgrädde också för att det skulle bli lite mer såsigt)
Skiva fläskfilèn till cirka 2 cm tjocka skivor, och krydda med lite grillkrydda och svartpeppar.
Stek i en panna. Skär champinjonerna i bitar och stek i en egen panna.
Tillsätt såspåsen och vattnet och rör runt tills pulvret löst sig helt.
Smula ner buljongtärningen och rör om.
Tillsätt cremefraiche och ev grädde om man vill ha det i. Krydda efter smak.
Vartefter köttet är färdigt, lägg dessa i champinjonsåsen.
Låt småputtra ca tio minuter.
Servera tilsammans med lite ris och en härlig sallad!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|