Direktlänk till inlägg 26 september 2012
Frukostbröd.
1 pkt jäst
5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
1 tsk salt
1/2 dl linfrön
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
ca 6 dl vetemjöl (ta så mycket som behövs för att få degen smidig)
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt och blanda med jästen.
Tillsätt salt, honung, rapsolja och linfrön.
Blanda i grahamsmjöl, vetekli och vetemjöl.
Knåda (eller kör i maskin) tills degen är smidig och släpper från kanterna.
Jäs övertäckt till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Ta fram degen på mjölat bakbord, knåda lite och forma sen till bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Jäs övertäckt ytterligare 30-40 minuter.
Pensla bröden med vatten och grädda i mitten av ugnen i 250 grader, cirka 10 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|