Direktlänk till inlägg 26 september 2012
Idag gjorde jag Raggmunk till middag. Så sjukt gott!
Raggmunk!
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 gram fast potatis
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken och ägget.
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i smeten.
Smält lite smör i en stekpanna. Bred ut en klick smet i pannan.
Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk.
Stek raggmunkarna ca 1 minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Stek bacon eller fläsk till.
Servera raggmunkarna tillsammans med stekt bacon, hackad rödlök, lite lingonsylt, och en klick Keso. Supergott!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|