Direktlänk till inlägg 26 september 2012
Rågflingebullar ( GI-bröd)
ca 20 st
50g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 msk honung
2 tsk salt
1 dl vetekross, rågkross eller något annat fiberrikt
3 dl rågflingor eller Havregryn
11-12 dl lantbrödsmjöl av valfri sort
Smula jästen i en degbunke.
Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.
Lös upp jästen i lite av degspadet och blanda sen i resten av vätskan.
Tillsätt sedan salt, honung, vetekross och havregryn.
Arbeta in mjölet med maskin tills degen blir lagom fast och släpper bunkens kanter.
Jäs övertäckt i 30 minuter.
Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på.
Knåda degen ordentligt.
Dela den i två längder, dela varje längd i tio delar och forma till ovala bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader, ca 12-15 minuter.
Låt kallna under bakduk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|