Direktlänk till inlägg 26 september 2012
Det här brödet är både jättegott och nyttigt!
Frukostbullar med Kesella.
50 gram jäst
5 dl vatten
1 msk rapsolja
1 tsk salt
200 gram kesella
1 dl linfrön
2 dl rågsikt
3 dl rågmjöl, grovt
7 dl fullkornsdinkel
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader och blanda med jästen. Vispa tills jästen löst sig.
Tillsätt olja, salt och övriga ingredienser, spara lite av dinkelmjölet till utbakningen.
Arbeta degen smidig, helst med hushållsassistent eller elvisp med degkrokar.
Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Forma en rulle och skär i ca 15 bitar.
Rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med vatten och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|