Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012
Solrosfrallor!
20-25 st
50 g Jäst
5 dl vatten
0,5 dl olja (valfri sort)
1,5 tsk salt
2 msk brödsirap (jag tog ljus sirap)
3 dl solrosfrön
6 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke. och rör ut med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap, Solrosfrön, rågsikt och det mesta av mjölet.
Arbeta till en smidig deg, gärna i maskin eller med elvisp som har degkrokar några minuter.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Knåda degen och dela den i två delar, och rulla ut varje del till en längd.
Skär varje längd i 13 bitar och forma till runda och släta bullar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Bullarna ska vara väljästa.
Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 250 grader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|