Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012
Jag är inte ett stort fan av Lussebullar, tycker ofta att de är lite torra och tråkiga.
Men dessa bakade jag idag och de är supergoda, och saftiga!
Lussebullar!
ca 50 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Fyllning:
Rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret, blanda ner mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
Häll degspadet över jästen, och rör om så att det löser sig.
Tillsätt Kesella, salt, socker, saffran och mjölet.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig,
Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, ca 1/2-1 cm tjocka.
Bred smöret över degen, grovriv chokladen och strö över.
Rulla ihop och skär i skivor.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar.
Låt jäsa 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 7-10 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|