Direktlänk till inlägg 17 oktober 2012
Den här efterrätten smakade jag första gången hemma hos Jenny och Håkan.
Den är helt underbar, så jag tog så klart receptet!
Jag har gjort den ett flertal gånger nu, och tänkte dela med mig av receptet till er också!
Vit chokladmousse:
4-5 pers.
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl creme fraiche eller Kesella
Vispa grädden fluffig.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner Creme fraichen/kesellan och till sist grädden.
Rör försiktigt tills det blir en jämn smet.
Häll upp moussen i glas, och låt stå i kylen, gärna några timmar så den hinner stabba till sig lite.
Toppa med valfria bär innan servering.
Ät och njut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|