Direktlänk till inlägg 17 oktober 2012

Vit chokladmousse

Av Sandra - 17 oktober 2012 10:55

Den här efterrätten smakade jag första gången hemma hos Jenny och Håkan.

Den är helt underbar, så jag tog så klart receptet!

Jag har gjort den ett flertal gånger nu, och tänkte dela med mig av receptet till er också!


Vit chokladmousse:

4-5 pers.


2 dl vispgrädde

150 g vit choklad

1 ägg

1 dl creme fraiche eller Kesella


Vispa grädden fluffig.

Smält chokladen på svag värme i vattenbad.

Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.

Rör ner Creme fraichen/kesellan och till sist grädden.

Rör försiktigt tills det blir en jämn smet.

Häll upp moussen i glas, och låt stå i kylen, gärna några timmar så den hinner stabba till sig lite.

Toppa med valfria bär innan servering.

Ät och njut!


   

 
 
Erika

Erika

29 december 2012 11:44

Hej Sandra, tack för ett toppen gott recept! :) Själv brukar jag toppa med björnbär. Mums!

http://www.vitchokladmousse.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 17 januari 2014 13:05


4 port.   3 st kycklingfilèer strimlade 1 strimlad purjolök salt och svartpeppar 1 stor frp mellangrädde (5 dl) 2 msk tomatpurè ½ msk koncentrerad kycklingfond (jag tog något mer)   Stek kycklingbitar och purjolök i en panna. Salt...

Av Sandra - 16 januari 2014 18:41

 18 st   ½ Paket Jäst, 25 gram 3 dl ljummet vatten 1 msk olivolja ½ tsk salt 2 ½ dl grovt fullkornsvetemjöl 4 ½ dl vetemjöl   Fyllning: 400 gram köttfärs ½ finhackad gul lök 1 påse tacokrydda 1 liten burk majs 2 dl riven o...

Av Sandra - 12 januari 2014 10:01

Hittade detta recept i en tidning häromdan och var tvungen att testa. Gott blev det!   4 port. ca 300 gram tagliatelle eller spagetti (jag hade inget av det så jag tog Penne Fullkorn) 2 dl matlagningsgrädde 2 dl mellanmjölk 2 msk vetemjöl...

Av Sandra - 19 december 2013 12:23


4 pers.   400 gram köttfärs 1 påse tacokrydda 1 liten burk creme fraiche 1 ask Philadelphiaost Purjolök (mängden efter tycke och smak) Riven ost   Stek köttfärsen, och ha i kryddan. Häll i philadelphiaosten och creme fraichen i en...

Av Sandra - 7 december 2013 20:37


50 g jäst 5 dl mjölk 150 g smör 2 påsar saffran 1 1/2 dl socker 1 ägg 1 burk (liten) kesella 1 tsk salt 16-17 dl vetemjöl   Smula jästen i en bunke. Smält smöret, blanda i mjölken och värm upp till 37 grader. Blanda ner i jäst...

Ovido - Quiz & Flashcards