Direktlänk till inlägg 18 januari 2013
Detta åt vi till middag igår.
Jättegott med en fräsch sallad till!
Pajdeg:
100 g smör
100 g keso
2,5 dl dinkelmjöl
Blanda ingredienserna till skalet och tryck ut i en pajform. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Nagga skalet med en gaffel, och förgrädda sedan i ugnen 15 min.
Fyllning:
200 g kassler
1 purjolök
300 gram riven ost (jag tog hälften västerbottenost och hälften lagrad herrgårdsost)
3 ägg
3 dl lättmjölk
Salt och peppar
Medan pajskalet förgräddas så tärnar du kasslern och skivar purjolöken.
Stek sedan tillsammans i en panna några minuter.
Ta ut skalet ur ugnen och lägg först i hälften av osten, sen kassler och lökröran och sen resten av osten.
Häll över äggstanningen och ställ in i ugnen 30-40 min.
Äggstanningen ska stelna och pajen ska få fin färg.
Servera tillsammans med en god sallad!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|