Direktlänk till inlägg 5 november 2012
Nyttigt och gott!
1 pkt torrjäst
7,5 dl vatten
1,5 dl lingonsylt
2 msk rapsolja
0,5 msk salt
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl linfrön
1 dl dinkelmjöl
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
Värm vattnet till fingervarmt (37 grader).
Häll ner alla torra ingredienser (förutom rågsikt) i en bunke ( gärna en hushållsassistent). Tillsätt sedan lingonsylt, olja och vatten. Sätt på maskinen och tillsätt rågsikt tills degen är lagom, den ska vara rejält kladdig! Låt sedan maskinen jobba med degen ca 5-8 min.
Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter.
Sätt på ugnen på 250 grader.
Forma degen till runda frallor. Eftersom degen är så kladdig så måste du ta hjälp av lite extra mjöl för att kunna forma den.
Ett tips är att ha på sig engångshandskar!
Lägg frallorna på bakplåtspappersklädd långpanna och jäs under bakduk 30 min.
Grädda i mitten av ugnen i 15 min, 250 grader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|