Senaste inläggen

Av Sandra - 31 augusti 2012 18:26

Jag bakade bröd igår, och detta blir så himla gott.

Orginalreceptet är från Anna skippers blogg, jag har lagt till Linfrön i degen bara.


* 50 gram Jäst

* 5 dl vatten

* 1,5 tsk salt

* 1,5 msk sirap

* 2 msk olja

* ca ½ dl linfrön (jag tog lite mer)

* 2 dl Fullkornsdinkel

* ca 9 dl Siktat dinkelmjöl


Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37 grader), och tillsätt sedan salt, sirap, olja, linfrön. fullkornsdinkel.

Blanda i lite i taget av dinkelmjölet, tills du får en fin deg.

Jag tycker att den blir bäst om den fortfarande är något kladdig.

Låt jäsa under bakduk 1 timme.

Ta upp på mjölat bord, och dela i 15 delar. Kavla ut så att de är ca 1 cm höga och lägg på smord plåt (eller med bakplåtspapper på)

Grädda i mitten av ugnen, 275 grader i ca 8 minuter.

Låt svalna under bakduk.

De blir rätt så tjocka så vi delar de på mitten. Annars kan man göra en skåra i de bara och äta dom som pitabröd med fyllning i.


Perfekta att ha i frysen, och är som godast om man tar fram dom när man ska äta dom.

Några sekunder i micron för att tina dom, så smakar de sen som nybakat!


 

Bak

Presentation


Välkommen in!
Hoppas ni hittar något som faller er i smaken!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards