Senaste inläggen
Romsås:
2 dl lätt cremefraiche
½ dl lätt majonnäs
60-70 gram rom
1 msk hackad Dill (jag tog något mer)
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser i en skål, krydda med salt och peppar efter smak.
Låt stå i kylen en stund och gotta till sig,
Servera tillsammans med Stekt laxfilè och en god sallad!
Hallondessert!
ca 4 port
Frön från 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
400 g frysta hallon
500 g Kesella
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Mixa frysta bär tillsammans med kesella och vaniljfrön/vaniljsocker.
Fördela i glas, garnera med kryddgrönt och servera direkt.
Jag tog vaniljstång och hade i men tyckte inte alls att det gav någon smak, så nästa gång kommer jag testa med vaniljsocker istället. Och även ha i lite vanligt socker.
Tycker man om när det är syrligt så är denna kanongod. Men det var lite i suraste laget för mig så nästa gång blir det lite strösocker i också.
Hittade detta receptet på www.matplatsen.se
Fantastiskt gott, så detta gör jag garanterat igen!
Fläskfilé med italienskt täcke
4 portioner:
500 g fläskfilé
Smör
Salt
Peppar
Italienskt täcke
1 st mozzarella
1 st basilika, kruka
50 g cashewnötter
50 g paprika, grillad, färdig på burk
2 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Sås
2 dl sky + vatten
2 msk kalvfond, konc
1 msk maizenaredning, ljus
2 dl creme fraiche
1 tsk soja
Svartpeppar
Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och nötterna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet.
Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält, köttet är genomstekt och nötterna är rostade utan att de blivit brända.
Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
Dinkelpannkakor med Bacon, rödlök och Avocadoröra.
3-4 port.
Pannkakor:
2 ½ dl Dinkelmjöl
6 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
2-3 msk smör
Blanda mjöl och salt i en stor skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken, vispa ner 1 ägg i taget. Häll i hälften av smöret i smeten.
Stek i panna på båda sidor, tills de fått fin färg.
Avocadoröra:
1 stor eller 2 små avocado.
1 tsk färskpressad citron
Salt och svartpeppar
Dela avocadon, gröp ur köttet och lägg i en skål.
Gaffelmosa köttet och tillsätt citronsaften. Krydda med salt och peppar.
Till detta steker man bacon (mängd efter smak), hackar rödlök, skivar tomat, och sköljer några salladsblad.
Sjukt gott blev det!
Supergott, enkelt och går fort att tillaga! Rekommenderas varmt.
Herrgårdskyckling!
4 pers.
4 kycklingfileèr
5 dl mellangrädde
3 msk hackad persilja
1,5 tsk senap
1 frp mozzarella (en sån där boll)
75 gram rökt skinka
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Skär kycklingen i lagom stora bitar och stek i en panna. Krydda med grillkrydda och svartpeppar.
Lägg över kycklingen i en ugnsform.
Skiva mozzarellan och lägg på kycklingen.
Blanda grädde, persilja, senap, strimlad skinka och pressad vitlök i en bunke.
Krydda med salt och peppar.
Häll blandningen över kycklingen och grädda i ugnen på 225 grader, cirka 20 min.
Servera tillsammans med ris och en god sallad!
Jag kom på att jag glömde ta kort på det, så det fick bli på resterna som hamnade i matlådan :-)
Testade ett nytt recept som jag hittade i ett reklamblad från Ica maxi, och de blev jättegoda!
ca 50st
50g färsk jäst
150g smör eller margarin
1-2 påsar saffran (jag tog två)
5 dl mjölk
250g kesella 10%
1 ½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
15-17 dl vetemjöl
Fyllning:
200g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
3-4 tsk vaniljsocker
Till pensling:
Ägg
Pärlsocker
1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt eller kavel på påsen.
Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. (fingervarmt)
2. Häll i mjölkblandningen över jästen och rör om. Rör ner kesella, socker, ägg och salt. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand.
Täck med bakduk och låt jäsa ca 30-45 min.
3. Fyllning: Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.
Knåda degen med ev rester av vetemjölet och dela den i två delar.
Kavla ut varje del, bre på fyllningen och rulla ihop.
Skär i ca 1- 1½ cm tjocka skivor, och lägg i bullformar på plåt.
Täck dom med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg, och strö pärlsocker på.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min.
Låt svalna under bakduk.
Det blev några blekfisar, och några med lite mer färg. Jag gillar när de är bleka och på gränsen till lite kletiga i mitten. P gillar de andra bättre.
Pasta Penne, fullkorn till ca 4-5 pers.
ca 350g kassler
1 morot
250g broccolibuketter
½ hönsbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 dl Ruccola
1 dl Riven ost, gärna mager
4 dl matlagningsgrädde
Lite salt och svartpeppar
Koka pastan i en kastrull. När det är 2-3 minuter kvar på koktiden så lägger du i broccolibuketterna och låter de koka med.
Skär kasslern i strimlor.
Skala och finhacka vitlöken. Stek tillsammans med kasslern i en panna.
Skala och riv moroten, låt fräsa i pannan tillsammans med kasslern och vitlöken.
Häll ner grädden, och smula sedan ner buljongtärningen.
Riv osten och blanda ner i såsen, krydda med lite salt och peppar.
Häll ner pastan och broccolin i såsen och rör om.
Lägg upp på tallrik och toppa med Ruccola
Kasslerburgare!
Kasslerskivor
Rödlök
Ostskivor
Gurka
Tomat
Salladsblad
Hamburgerdressing
Skiva kasslern och stek i en panna.
Använd salladsbladen istället för hamburgerbröd och fyll med grönsaker, lök, en skiva ost och en liten klick dressing!
Supergott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|