Senaste inläggen
Detta åt vi till middag igår.
Jättegott med en fräsch sallad till!
Pajdeg:
100 g smör
100 g keso
2,5 dl dinkelmjöl
Blanda ingredienserna till skalet och tryck ut i en pajform. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Nagga skalet med en gaffel, och förgrädda sedan i ugnen 15 min.
Fyllning:
200 g kassler
1 purjolök
300 gram riven ost (jag tog hälften västerbottenost och hälften lagrad herrgårdsost)
3 ägg
3 dl lättmjölk
Salt och peppar
Medan pajskalet förgräddas så tärnar du kasslern och skivar purjolöken.
Stek sedan tillsammans i en panna några minuter.
Ta ut skalet ur ugnen och lägg först i hälften av osten, sen kassler och lökröran och sen resten av osten.
Häll över äggstanningen och ställ in i ugnen 30-40 min.
Äggstanningen ska stelna och pajen ska få fin färg.
Servera tillsammans med en god sallad!
Idag testade jag ett nytt recept här hemma. Jag hittade det i en lchf tidning men jag ändrade en del i det.
4 st kycklingfiléer
1 dl dinkelmjöl
2 ägg
1 dl fint riven västerbottenost
Salt och peppar
Häll upp dinkelmjöl i en djup tallrik.
Vispa upp ägg och riven ost i en annan.
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.
Doppa dom sedan först i mjölet, och sedan i tallriken med uppvispat ägg/ost.
Stek kycklingen ca 5 min på varje sida, tills den är genomstekt och fått en härlig färg.
Jag tog kort på bilden som hörde till receptet, eftersom jag glömde ta något när vi åt.
Som man kan se där så skulle man servera detta tillsammans med gräddstuvad broccoli men vi gillar inte det så vi hade en smarrig sallad till, och även en klick tsatsiki. (Jag gjorde potatismos också som Neo åt till)
Den här vintern är ju helt otrolig!
Jag tyckte Neo var sjuk mycket förra vintern men det är nog ännu värre i år.
Och dessutom är det mycket sällan som jag blir sjuk, nu är det dock tredje gången på några månader.
Jag har haft så ont i halsen sen natten mot torsdag. Det är så att jag vaknar varje gång jag ska svälja för att det gör så satans ont.
Får nog ringa till Vc imorgon om det inte vänt då, så de får göra en koll..
Jag har dessutom lyckats smitta ner Neo så han har sen igår haft 39 graders feber.
Kul nästan jämt..
Men men, det är väl bara att gilla läget antar jag..
Kanske märks att jag inte är alltför positiv idag. Det beror mycket på att jag inte kan röra på mig när jag är sjuk, och det gör mig frustrerad när jag nu känner att jag kommit igång ordentligt. Jag har svårt att sköta kosten också när jag inte rör på mig..
Men aja, nu ska jag sluta gnälla. Hoppas ni får en fin Söndag!
Gårdagens lilla sjukling..
Jag hittade det här receptet i någon tidning för ett tag sen, och häromdan testade vi det.
Gott när man är lite sugen på kvällen!
4 pers.
300g skalade räkor
1 dl lätt creme fraiche
2 msk majonnäs
1/2 burk löjrom (40g)
1 msk finskuren dill
Blanda räkorna med creme fraiche, majonnäs, löjrom och dill i en bunke.
Krydda med salt och peppar.
Vi kokade även ägg och hade till, samt salladsblad.
Sedan la vi alltsammans på rostat osötat bröd.
Gott!
Så himla god!
Serverade den tillsammans med en tacopaj idag.
2 st mogna avocado
1 dl crème fraîche
1-2 tsk citronsaft
2-3 vitlöksklyftor
1-2 tsk god olivolja
Salt och peppar
Gröp ur det mogna avocadoinnanmätet i en tillbringare/bunke.
Pressa över citronsaft och tillsätt vitlök.
Mixa med en stavmixer tills alla klumpar är borta.
Tillsätt crème fraîche och blanda tills det blir slätt.
Salta, peppra och tillsätt oljan.
Smaka av.
Tillsätt mer vitlök om så önskas
Vilken härlig dag jag haft idag!
En riktig skämmabortsigdag med en fin vän.
Det är härligt att för bara några timmar få vara Sandra och inte bara mamma.
Vi började dagen med en helkroppsmassage, och det var helt underbart skönt.
En lång och god lunch efteråt, och sen var vi redo för lite shopping.
Jag hittade bland annat ett par nya vinterkängor, vilket var välbehövligt eftersom vi har en kommande Åreresa framför oss.
När jag kom hem igen var jag fulladdad med energi, och supernöjd med dagen!
Det här receptet måste ni prova, det blev jättegott!
Pajdeg:
100 g smör
100 g keso
2,5 dl dinkelmjöl
Blanda alla ingredienser och forma till en deg. Smöra en pajform och tryck ut degen. Ställ in formen i kylen ca en halvtimme.
Ställ ugnen på 175 grader och förgrädda sen skalet i 15-20 min.
Glöm inte att nagga skalet med en gaffel innan du sätter in formen i ugnen.
Fyllning:
3 ägg
2 dl mellangrädde
2 1/2 dl riven västerbottenost
Salt och peppar
Vispa ihop äggen med grädden. Tillsätt västerbottenost och krydda med salt och peppar.
Häll ner i det förgräddade pajskalet och grädda sedan pajen i ugnen, 25-35 min.
Vi serverade detta tillsammans med hackad rödlök, en klick gräddfil och en god sallad!
Som jag skrivit förut så var vi sjuka på julafton, och därför blev det inget julfirande för oss då.
Men idag däremot, tog vi igen det.
Med både julmat, fika, tomte och klappar!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|