Senaste inläggen
Jag har på flera olika bloggar sett recept på LCHF Wraps, och idag testade jag att göra det till lunch.
Mina blev nog inte riktigt lchf eftersom jag inte hade vispgrädde i smeten men det smakade utmärkt ändå!
2 ägg
2-3 msk grädde (jag tog matgrädde men nästa gång ska jag testa att ta mjölk)
1 msk fiberhusk.
Vispa ihop ingredienserna med en gaffel och stek sen på båda sidor, som en pannkaka.
Lägg upp på tallrik, bred/lägg på det du vill ha i, rulla ihop och ät!
Jag hade stekt kycklingfilè, lite philadelphiaost, rödlök, gurkskivor och sallad i min.
Jättegott, och helt perfekt som lunch!
Testade ett nytt recept idag som var supergott! Rekommenderas varmt..
Mozzarellabiffar!
3-4 port.
600 g köttfärs
1 liten gul lök
1 paket mozzarellaost
½ kruka färsk basilika
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
Salt och peppar (jag hade även grillkrydda på när jag stekte biffarna sen)
Hacka lök, mozzarellaost och basilika och lägg i en bunke.
Lägg i köttfärsen och rör om. Tillsätt ägget, grädden, salt, peppar och rör om ordentligt så allt blandas.
Forma till biffar och lägg i varm stekpanna. Krydda med grillkrydda.
Gräddsås
När biffarna är färdiga så lägger du de åt sidan och så gör du såsen i samma panna.
Lite smör
1 msk vetemjöl
Mellanmjölk
½ köttbuljongtärning
Soya, salt och peppar
Lägg i en klick smör i pannan. Lägg i vetemjölet och rör om.
Häll i lite mjölk i taget medan du vispar hela tiden. Mängden mjölk beror på hur tjock du vill ha såsen.
Lägg i buljongtärningen och rör om tills den smält.
Krydda med soya, salt och peppar.
Servera tillsammans med en god sallad!
Jag kokade även potatis till. (jag tog en halv men hade gott kunnat vara utan det)
När jag handlade häromdan så köpte jag varmrökt lax, och det blev vår middag idag.
Dillcreme:
2 dl Lätt creme fraiche
2-3 msk hackad dill
Lite svartpeppar och salt
0.5 tsk vitvinsvinäger
Lite kokt potatis och en god sallad till så blev det supergott!
Idag testade jag att göra Kesoplättar, och det var supergott!
Kommer jag absolut att göra igen, perfekt som lunch.
2 port.
2 ägg
250 g keso (1 liten burk)
1 msk fiberhusk
1 nypa salt
Lägg alla ingredienser i en bunke. Mixa allt med stavmixer.
Låt stå någon minut, och stek sen till små plättar på ganska så låg värme.
I de flesta recept jag sett på detta så har man kesella/Turkisk yoghurt & bär till, men eftersom jag varken gillar kesella eller Turkisk yoghurt så struntade jag i det.
Jag stekte lite bacon, och hackade rödlök som jag hade på.
En liten liten klick lätt cremefraiche hade jag vid sidan också. (jag hade kunnat lägga klicken lite snyggt på plättarna men i och med att jag inte visste om jag gillade det så vågade jag inte det)
Underbart goda, dessa kommer jag göra fler gånger!
Muffins:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smält smör
Muffinsformar
Blanda detta och klicka i smeten i formarna.
Fyll ungefär hälften av formen med smet. Grädda i ugnen 10-12 min 200 C.
Glasyr:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras.
1 grillad kyckling
1 stor burk crème fraîche
1 burk tacosås
1 påse tacokrydda
Tillbehör: Sallad, nachochips och gräddfil.
Rensa kycklingen och lägg köttet i småbitar i en ugnsform.
Ta fram en skål och blanda crème fraîche, tacokrydda och sås.
Häll sedan ner i ugnsformen och blanda med kycklingen.
Sätt in formen i ugnen på 220 grader i cirka 15-20 min.
Servera tillsammans med en god sallad, en klick gräddfil och nachochips.
Supergott!
Här kommer receptet på en Mintchokladtårta som är så himla god!
Den kommer jag absolut att göra igen.
Receptet hittade jag på http://minbebis.com/blogg/jennysmatblogg/
200 gram smör
200 gram mörk choklad 72 %
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr :
25 gram smör
1 dl vispgrädde
Ca : 20- 24 plattor after eight
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant ca 22-24cm.
Smält smöret i en kastrull på svag värme, bryt chokladen i bitar och rör ner. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa socker och ägg poröst.
Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll sedan smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min – den ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna, innan du lossar på den avtagbara kanten.
Låt kakan bli kall, stå i kylskåpet ca 1 timme.
Under tiden : Blanda smöret, aftereight och grädde i en kastrull på svag värme. Låt blandningen svalna , och bred sedan glasyren jämnt över kakan.
Ingredienser
100 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 påse polly
Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan smöret och äggen
och blanda till en jämn smet. Häll över i en form, gärna med löstagbar botten. Jämna till smeten i formen och häll över polly. Tryck ner de lite i smeten. Grädda i ca 20 minuter. Kan vara någon minut mer beroende på hur pollyn ser ut.
Strö över lite florsocker innan servering.
Jag hann bara med en bild innan batteriet till kameran dog så denna får duga.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|