Senaste inläggen

Av Sandra - 25 oktober 2012 22:04

Perfekt och god vardagsmat!


Kasslergratäng!

4 port


500-600g kassler

1 frp krossade tomater

2,5 dl mellangrädde

1 mozarellaboll

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar


Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva kasslern i skivor, knappt 1 cm tjocka.

Lägg omlott i en ugnsform.

Blanda krossade tomater och grädde i en skål. Tillsätt pressad vitlök. Salta och peppra efter smak.

Häll sedan såsen över kasslern.

Skiva mozarellan och lägg ovanpå kasslern.

Grädda i ugnen ca 20-25 minuter.


Servera tillsammans med ris och en god sallad!


 


 



Av Sandra - 25 oktober 2012 09:27

Hittade ett recept som jag gjorde om lite. Det blev riktigt gott!


Italiensk pastagratäng!

4-5 pers.


280 gram pasta (jag valde penne fullkorn)

Ungefär en halv stor gul lök, eller en hel liten.

200 gram morötter, grovt riven

250 gram kassler

5 dl matlagningsgrädde

1.5 dl fryst persilja

Några färska champinjoner

salt och peppar

Mager riven ost

Blandad sallad


Sätt ugnen på 250 grader.

Koka pastan.

Stek hackad lök, riven morot och kassler i en panna.

Tillsätt grädden, persiljan, salt och peppar.

Lägg pastan och såsen i en ugnsfast form. Strö över riven ost och grädda i ugnen ca 10 minuter, tills osten fått fin färg.

Eftersom det bara är jag som äter svamp i vår familj, så stekte jag champinjonerna vid sidan om och hade på efteråt.

Men de kan ju med fördel blandas direkt i såsen.

Servera maten tillsammans med en sallad!


 

Av Sandra - 19 oktober 2012 09:28

Gjorde en tårta häromdan, med fyllning som jag aldrig testat förut.
Enkelt och gott!



* 1 frp med tårtbottnar
* 1 frp med hallonmousse (finns vid chokladpuddingen i affären)
* 2 bananer
* 1 marsipanlock
* vaniljvisp, ca 1 dl
* vispgrädde, ca 1 dl


Vispa ihop hallonmoussen (endast den ena påsen i frp behövs). Låt stå i kylen en liten stund.
Mosa bananerna.
Lägg ut en tårtbotten på ett fat. Bred på hallonmoussen och lägg på nästa lock.
Bred ut bananmoset och lägg sedan på sista tårtlocket.
Lägg plast på och låt stå i kylen några timmar, helst över natten.
Vispa vaniljvisp i en bunke, och grädden i en annan, båda ska vispas ganska hårt.
Vänd ner önskad mängd vaniljvisp i grädden och rör om försiktigt.
Bred detta på tårtan och lägg sedan marsipanlocket på.
Pudra lite florsocker på tårtan innan servering, och sätt gärna en marsipanros på också.



Av Sandra - 17 oktober 2012 10:55

Den här efterrätten smakade jag första gången hemma hos Jenny och Håkan.

Den är helt underbar, så jag tog så klart receptet!

Jag har gjort den ett flertal gånger nu, och tänkte dela med mig av receptet till er också!


Vit chokladmousse:

4-5 pers.


2 dl vispgrädde

150 g vit choklad

1 ägg

1 dl creme fraiche eller Kesella


Vispa grädden fluffig.

Smält chokladen på svag värme i vattenbad.

Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.

Rör ner Creme fraichen/kesellan och till sist grädden.

Rör försiktigt tills det blir en jämn smet.

Häll upp moussen i glas, och låt stå i kylen, gärna några timmar så den hinner stabba till sig lite.

Toppa med valfria bär innan servering.

Ät och njut!


   

Av Sandra - 16 oktober 2012 09:53

Jag hittade det här receptet i en tidning för ett par dar sen, och idag provade jag det.

Ändrade lite lite i det.


Snabb Fiskgratäng:

4 pers.


400 gram torskfilè

200 g skalade räkor*

1/2 dl hackad färsk dill (jag tog lite extra)

1/2 dl majonnäs (gärna lättmajonnäs)

4 msk Kaviar (röd)

2 dl grädde. (i vår familj gillar vi sås, så jag tog 2 st förp, matlagningsgrädde)

Salt och svartpeppar

2 dl riven ost


* Jag köpte en påse Icas Räkor med skal, vet inte hur mycket en sån innehåller, men det blev lagom mängd


Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg Fiskfileérna i en ugnsfast form. Lägg sedan på räkorna.

Blanda ihop Majonnäs, grädde, kaviar, Dill, salt och peppar i en skål.

Häll sedan blandningen över fisken.

Toppa med riven ost.

(Nästa gång kommer jag hoppa över osten, det kändes inte som att den behövdes.)

Gratinera i ugnen cirka 20 minuter.


Servera tillsammans med kokt potatis och blandsallad!


Jag missade att ta kort först, så ni får nöja er med ett när det redan hamnat i matlådan =)

 

Av Sandra - 16 oktober 2012 09:48

Kyckling och Baconpaj!

4-5 port.


Pajskal:

125 g smör

3 dl vetemjöl

3 msk kallt vatten


Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser till pajskalet och låt vila i kyl 30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen cirka 10 minuter.


Fyllning:

1 grillad kyckling

1 rödlök

1 röd paprika

1 paket bacon

2,5 dl matlagningsgrädde

1 dl creme fraiche

3 ägg

1 dl riven ost

Salt och peppar


Under tiden pajskalet förgräddas rensar du kycklingen, och skär i lagom stora bitar.

Skär baconet tunt och stek i en panna. Låt rinna av på papper.

Hacka rödlök och skär paprikan i små bitar.

Ta ut pajskalet ur ugnen, lägg i kyckling, lök, paprika och bacon.


Blanda grädde, creme fraiche, ägg, ost, salt och peppar i en bunke.

Häll över fyllningen.

Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter, eller tills pajen fått fin färg.


Servera tillsammans med en god sallad!

 

Av Sandra - 14 oktober 2012 09:16

Pitabröd med kycklingröra!

4 pers.


2 stora kycklingfileèr (eller 3 små)

1 liten rödlök, hackad

1/2 liten burk majs

3 msk majonnäs

1 burk Creme fraiche

Salt

Peppar

1-1 1/2 tsk curry

1 paket bacon, tärnad


Sallad

Gurka

Paprika


Skär kycklingen i små bitar och stek i en panna. Krydda med Grillkrydda, peppar och Curry.

Skär baconet i småbitar och stek i en panna. Låt rinna av på papper.

Blanda creme fraiche och majonnäs ordentligt.

Rör ner kyckling, lök, majs, curry. Smaka av med salt och peppar.

Värm pitabröden och fyll med röran, baconet och grönsaker.


 

Av Sandra - 14 oktober 2012 09:13

Idag testade jag ett nytt recept. Perfekt vardagsmat!


Kycklinggryta!

4 pers.


1 grillad kyckling

1 burk passerade/krossade tomater

1 burk Creme Bonjour Vitlök & Örter

1 frp matlagningsgrädde

1 gul och 1 orange paprika

Purjolök (mängden efter tycke och smak)


Ris

Blandad sallad


Skär purjolök och paprikor i småbitar. Stek ett par minuter i panna.

Rensa kycklingen och lägg ner i pannan.

Häll ner tomater, osten och grädden och rör om.

Låt puttra på spisen medan du kokar riset.

Servera med en härlig sallad!


 

Presentation


Välkommen in!
Hoppas ni hittar något som faller er i smaken!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards