Senaste inläggen
200 g kallrökt lax
5 cm purjolök
1 citron
200 g färskost med smak av gräslök
Citronpeppar
Skär laxen i små bitar och lägg i en skål.
Skär av cirka 5 cm av en purjolök och hacka den. Blanda ner i laxen.
Dela en citron och pressa ur 1 msk saft (jag tog något mer)
Blanda ner färskosten och krydda med lite citronpeppar.
Jag åt detta på en skiva rågkuse. Lite salladsblad i botten, och sen toppade jag med några räkor på.
Supergott!
Fick tips på detta av en arbetskamrat.
Så himla gott!
1 skiva rågkuse (eller annat rågbröd)
Hackad rödlök
Några tomatskivor
Lite keso
Örtsalt
Lägg allt på brödet och njut!
Perfekt frukost.
Fick receptet på mockarutor av min mamma häromdagen. Har så klart testat det, och delar med mig av det till er också =)
Mockarutor!
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken i samma kastrull.
Blanda de torra ingredienserna i ägg och sockersmeten. Tillsätt sist smör och mjölkblandningen.
Häll smeten i en smord långpanna.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna.
Glasyr:
60 gram smör
3 1/2 dl florsocker
4 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Kokos
Smält smöret och blanda ner resterande ingredienser.
Bred ut smeten över kakan, och häll på kokos.
Sätt ugnen på 225° och ta fram en ugnsform (20x30 cm).
Skär ca 600 g kassler i 1 cm tjocka skivor.
Lägg skivorna i formen.
Blanda 1 burk passerade tomater med 2.5 dl matgrädde, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en bunke.
Häll över kasslern.
Skär 125 g mozzarella i skivor och fördela över kasslern.
Gratinera kasslern i mitten av ugnen i 20- 25 min.
Servera tillsammans med ris och sallad!
Detta receptet hittade jag på http://minbebis.com/blogg/jennysmatblogg/
Jättegott! Jag bytte dock ut jordgubbar mot hallon istället.
Hallon och rabarberpaj!
Deg:
250 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
Rabarber och Hallon – så att de täcker formen.
1 msk potatismjöl
1 dl strösocker till bären
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader, Rör ihop alla ingredienser till smuldegen. Smörj en pajform och skala,tvättta och skiva upp rabarberna och fördela dem i en smord form, varva rabarber och hallon . Pudra över potatismjöl, och socker. Fördela över smuldegen och grädda pajen i cirka 30- 40 minuter i mitten på ugnen eller tills pajen fått en fin färg.
Servera med marsansås eller fluffig vaniljsås.
Nyttigt och gott!
1 pkt torrjäst
7,5 dl vatten
1,5 dl lingonsylt
2 msk rapsolja
0,5 msk salt
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl linfrön
1 dl dinkelmjöl
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
Värm vattnet till fingervarmt (37 grader).
Häll ner alla torra ingredienser (förutom rågsikt) i en bunke ( gärna en hushållsassistent). Tillsätt sedan lingonsylt, olja och vatten. Sätt på maskinen och tillsätt rågsikt tills degen är lagom, den ska vara rejält kladdig! Låt sedan maskinen jobba med degen ca 5-8 min.
Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter.
Sätt på ugnen på 250 grader.
Forma degen till runda frallor. Eftersom degen är så kladdig så måste du ta hjälp av lite extra mjöl för att kunna forma den.
Ett tips är att ha på sig engångshandskar!
Lägg frallorna på bakplåtspappersklädd långpanna och jäs under bakduk 30 min.
Grädda i mitten av ugnen i 15 min, 250 grader.
Tacogratäng!
4 pers.
400 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
1 liten burk creme fraiche
1 ask Philadelphiaost
Purjolök (mängden efter tycke och smak)
Riven ost
Stek köttfärsen, och ha i kryddan.
Häll i philadelphiaosten och creme fraichen i en ugnsform. Blanda.
Skär purjolöken i strimlor och lägg över blandningen i formen.
Lägg på köttfärsen och avsluta med att strö på riven ost.
Låt stå i ugnen på 200 grader, tills osten smält.
Servera tillsammans med sallad och nachochips!
3-4 pers.
2 kycklingfileèr (alt.3 små)
1 paket bacon
Purjolök
Färska champinjoner
1 burk Creme Bonjour Vitlök och örter
1 frp matlagningsgrädde
Svartpeppar
Grillkrydda
Chilisås
Skär kycklingen i småbitar och stek sen i en panna.
Gör samma sak med baconet och purjolöken, i en egen panna.
När kycklingen är klar, lägg över i samma panna som baconet och purjon.
Häll i creme bonjour och grädde, rör om.
Krydda med Chilisås, peppar och lite grillkrydda.
Servera med pasta!
(P gillar inte svamp, så jag stekte min vid sidan om. Men vill man så kan man så klart blanda ner det direkt i såsen också)
Precis när jag skulle ta kort på maten så dog batteriet i kameran, så det har jag dessvärre inget.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|